De rauwe vliespinda’s zijn geheel onbewerkt. Het vliesje geeft de pinda’s een iets bittere smaak. Rauwe vliespinda’s zijn onder andere heerlijk om verwerken in hartige gerechten, of om zelf koekjes mee te maken.
Pinda’s leveren je veel gezonde voedingsstoffen. Ze zitten boordevol gezonde onverzadigde vetten en zijn bovendien een goede bron van plantaardige eiwitten. Ook vitamines en mineralen zijn volop in de pinda te vinden. Zo bevatten ze veel vitamine B3, dat onder andere belangrijk is voor je energiestofwisseling. Vitamine B11 (foliumzuur) en de mineralen koper, selenium en zink uit pinda’s helpen je weerstand goed te houden.
Je kunt de rauwe pinda’s uitstekend zo eten of verwerken door recepten. Je kunt ze ook zelf roosteren in de oven of in een droge koekenpan. Niets lekkerder dan de geur van vers geroosterde pinda’s door je huis! Geroosterde vliespinda’s zijn heerlijk door salades of om toe te voegen aan een schaaltje yoghurt. Je kunt de vliespinda’s ook perfect gebruiken om je eigen pindakaas van te maken.
Ingrediënten: pinda's
Land van herkomst: china
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2370 kJ / 567 kcal | |
Vet | 49,2 g | |
- waarvan verzadigd | 6,3 g | |
Koolhydraten | 16,1 g | |
- waarvan suikers | 4,7 g | |
Voedingsvezels | 8,5 g | |
Eiwitten | 25,8 g | |
Zout | 0,045 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews