Koop nu heerlijke rauwe cacao nibs om toe te voegen aan je ontbijt, smoothie of dessert. Of eet ze tussendoor als alternatief voor chocolade! Cacao nibs zijn kleine harde cacaobrokjes met een diepe en pure rauwe chocoladesmaak. Onze cacao nibs zijn gecertificeerd biologisch en geschikt voor een raw food dieet. Ben jij ook nieuwsgierig naar wat cacao nibs nou precies zijn en hoe je ze kunt gebruiken? Lees dan snel verder voor extra informatie!
Cacao nibs worden gemaakt van pure cacaobonen en bevatten dus geen toevoegingen, zoals suiker. Aangezien aan chocolade meestal wel suiker wordt toegevoegd, zijn cacao nibs erg geschikt om te gebruiken als gezonder alternatief voor chocolade.
Cacao nibs worden gemaakt van cacaobonen. De cacaobonen worden bij de productie niet verhit, waardoor alle gezonde eigenschappen behouden blijven. Bij de productie van cacao nibs wordt gebruik gemaakt van koude persing. Bij koude persing wordt de olie gescheiden van de vaste stoffen in de cacao. Bij dit proces blijft de temperatuur onder de 38 tot 40 graden Celcius, zodat de voedingstoffen optimaal behouden blijven. Bij de productie van reguliere cacao worden veel hogere temperaturen gebruikt waardoor het grootste deel van deze stoffen verloren gaat.
Cacao nibs zijn erg veelzijdig en kunnen toegevoegd worden aan verschillende voedingsmiddelen. Je kunt er veel kanten mee op, afhankelijk van wat jij zelf lekker vindt. Ze zijn geschikt als snack, maar je kunt ze ook toevoegen aan je ontbijt, smoothie of dessert. Daarnaast kan je cacao nibs ook verwerken in zelfgemaakte chocoladesnoepjes of –repen.
Ga je voor extra gezond? Mix je cacao nibs dan met andere superfoods en noten. Maak bijvoorbeeld je eigen mix van cacao nibs, goji bessen, inca bessen, noten en kokosflakes. Voeg hier eventueel nog ander gedroogd fruit aan toe, je kunt hier eindeloos mee variëren. Zo heb je altijd een gezonde mix klaarstaan om door je yoghurt of smoothie te doen of om te gebruiken als topping op je nagerecht. Ook kan je deze mix gebruik als heerlijke snack. Lekker makkelijk klaar te maken, zeker als je in één keer een grotere hoeveelheid maakt voor langere tijd.
Houd je van hagelslag op je boterham? Maak dan nu je eigen gezonde variant op hagelslag door cacao nibs fijn te maken in een vijzel.
Bewaar je cacao nibs op een koele, donkere en droge plaats. Het is niet nodig om ze in de koelkast te bewaren.
Ingrediënten: cacao nibs
Land van herkomst: Peru
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2454 kJ (596 kcal) | |
Vet | 54,5 g | |
- waarvan verzadigd | 34,3 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,0 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,0 g | |
Koolhydraten | 5,5 g | |
- waarvan suikers | 0,3 g | |
Voedingsvezels | 0,0 g | |
Eiwitten | 11,6 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)