Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

Incabessen

Gewicht Kiloprijs Prijs
€ 23,80
€ 5,95
€ 22,44
€ 17,95
€ 21,95
€ 21,95
€ 21,18
€ 52,95
€ 21,58
€ 53,95
2 werkdag(en)

Gewichtseenheid voorzien van  zijn verpakt in zakken van biologisch composteerbaar materiaal. De volledige verpakking is vervaardigd van natuurlijke, niet fossiele, grondstoffen. Wilt u meer weten over deze verpakking klik dan hier.

De overige gewichtseenheden worden verpakt in stevige hersluitbare kunststof potten/emmers of gesealde kunststof zakken.

  • Voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
  • Dagelijks vers verpakt!
  • Gratis verzenden boven € 45 Nederland/België
  • Verzending naar alle landen binnen EU en Zwitserland, zie hier info over verzenden
  • Bestellen met en zonder account

Productomschrijving

 

Inca bessen

Inca bessen zijn kleine tropische vruchtjes met een heerlijke zoetzure smaak. De besjes zijn super lekker om toe te voegen aan smoothies, yoghurt of salades.

Wat zijn inca bessen?

Inca bessen worden ook wel goudbessen genoemd, een naam die ze te danken hebben aan hun mooie goudachtige kleur. De bessen zijn afkomstig van de Physalis peruviana. De Physalis peruviana is een plant uit de nachtschadefamilie. Hierdoor is de Inca bes familie van onder andere de aardappel, de aubergine, de brandnetel, de tomaat en de hennepplant. Inca bessen vinden hun oorsprong in het Andesgebergte, in zowel Peru, Colombia en Ecuador. De bessen zijn zo'n twee centimeter in doorsnede.

Inca bessen zijn erg gemakkelijk te verbouwen en dit is dan ook een van de redenen waarom de bes zo populair is. Onder de juiste omstandigheden groeit de plant erg snel. Bovendien neemt de plant weinig ruimte in beslag, waardoor de Inca bes veelvuldig verbouwd kan worden. Dit komt de export uiteraard ten goede.

Tegenwoordig worden de meeste Inca bessen verwerkt in Zuid-Afrika. Vanuit hier worden de bessen grootschalig getransporteerd naar landen van over de hele wereld. Ook Turkije is een grote exporteur. Veel van de Inca bessen die je in de schappen vindt, zullen dan ook afkomstig zijn uit één van deze twee landen. Ook wordt de Inca bes biologisch verbouwd.

Hoe worden Inca bessen geproduceerd?

Inca bessen groeien het best in tropische en subtropische gebieden, zoals in Zuid-Amerika en in Afrika. Als de Inca bessen rijp zijn, kunnen ze worden geplukt. Vervolgens worden de bessen verwerkt. Dit wordt gedaan door de Inca bessen te drogen en/of te conserveren. Zodra dit gebeurd is, zijn de Inca bessen klaar voor transport en komen ze vervolgens in de (natuurvoedings)winkels te liggen.

De Inca bes wordt ook veelvuldig gebruikt om jam van te maken, op dezelfde manier als waarop andere jams gemaakt worden. Ook jam van de Inca bes wordt veel geëxporteerd.

Hoe kun je inca bessen consumeren?

Je kunt Inca bessen gewoon zo eten als heerlijk tussendoortje. Daarnaast zijn de bessen erg goed te combineren met allerlei andere producten. Zo kun je Inca bessen mengen door shakes, smoothies of zuivelproducten, zoals yoghurt of kwark. Ook in salades kan de Inca bes erg lekker zijn. Of probeer de verassende combinatie van Inca bessen met avocado eens! Verder zijn de Inca bessen ideaal om te gebruiken in zoete versnaperingen, zoals taart en gebak.

Ingrediënten: incabessen

Land van herkomst: Colombia

Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam

Bewaren: donker, koel en droog bewaren

Voedingswaarden

Per 100 gram RI*
Energie 1236 kJ (294 kcal)
Vet 3,4 g
- waarvan verzadigd 0,5 g
- waarvan enkelvoudig onverzadigd 0,6 g
- waarvan meervoudig onverzadigd 1,6 g
Koolhydraten 49,0 g
- waarvan suikers 41,0 g
Voedingsvezels 19,1 g
Eiwitten 7,3 g
Zout 0,0 g

* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)

Productomschrijving en voedingswaarde is tot stand gekomen in samenwerking met Hanne van Meel MSc van Metis Food Consultancy

Reviews

Nog geen reviews

Incabessen
€ 5,50
Gewicht Kiloprijs Prijs
€ 23,80
€ 5,95
€ 22,44
€ 17,95
€ 21,95
€ 21,95
€ 21,18
€ 52,95
€ 21,58
€ 53,95

Laatst door u bekeken