Amaranth korrels zijn kleine ronde zaadjes met een zachte textuur. Amaranth heeft een heerlijke nootachtige smaak. Amaranth kan op dezelfde manier gebruikt worden als quinoa, rijst en pasta. Amaranth is van nature glutenvrij.
Amaranth is bijzonder voedzaam. Het bevat veel verschillend vitamines en mineralen, zoals B-vitamines, ijzer, koper en zink. Deze voedingsstoffen zijn onder andere belangrijk voor je energiestofwisseling en het behoud van een goede weerstand. Amaranth heeft ook een hoog vezelgehalte.
Amaranth is ontzettend veelzijdig. Je kunt het gebruiken als basis van een maaltijd, maar het is bijvoorbeeld ook erg lekker door een salade of om pap van te maken. Hier vind je een voorbeeld van een recept voor amaranthpap. Je kunt de amaranth ook vermalen tot meel in een keukenmachine of blender en gebruiken in bakrecepten, zoals koekjes, cakes of pannenkoeken.
Ingrediënten: amaranth (van biologische landbouw)
Land van herkomst: India
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1554 kJ (371 kcal) | |
Vet | 7,0 g | |
- waarvan verzadigd | 1,5 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 1,7 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 2,8 g | |
Koolhydraten | 65,3 g | |
- waarvan suikers | 1,7 g | |
Voedingsvezels | 6,7 g | |
Eiwitten | 13,6 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 0,59 mg | 42% |
Vitamine B11 / Folaat | 82 µg | 41% |
Calcium | 159 mg | 20% |
Fosfor | 557 mg | 80% |
IJzer | 7,6 mg | 54% |
Kalium | 508 mg | 25% |
Koper | 0,53 mg | 53% |
Seleen | 18,7 µg | 34% |
Zink | 2,9 mg | 29% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews