Ons biologisch agave inuline poeder is een natuurlijke bron van voedingsvezels met een subtiele zoete smaak, waardoor het perfect is voor het toevoegen aan smoothies, yoghurt, havermout of als ingrediënt in bakrecepten.
Om de natuurlijke voedingsvezel inuline uit de agaveplant te winnen, wordt de piña (het hart) van de agaveplant eerst gekookt. Daarna wordt de inuline geïsoleerd, verwerkt en gedroogd tot een fijn poeder. De agaveplant behoort tot de succulentenfamilie en lijkt qua uiterlijk op een cactus. Deze plant groeit van nature in delen van Midden- en Zuid-Amerika, waaronder Mexico.
Agave inuline poeder is eenvoudig toe te voegen aan verschillende gerechten voor extra vezels en zoetheid. Meng bijvoorbeeld een schepje door je havermout of yoghurt in de ochtend, of gebruik het in je favoriete bakrecepten, zoals brood, cakes of koekjes. Daarnaast kan agave inuline poeder ook worden toegevoegd als zoetmaker in je koffie of thee.
Ingrediënten: Agave inuline poeder (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Mexico
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: koel bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 870 kJ (208 kcal) | |
Vet | < 0,01 | |
- waarvan verzadigd | < 0,01 | |
Koolhydraten | 8,0 | |
- waarvan suikers | 8,0 | |
Voedingsvezels | 88,0 | |
Eiwitten | < 0,01 | |
Zout | 0,02 |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews