In tegenstelling tot bij de groene spliterwt, zit bij de groene erwt het buitenste vliesje nog om de erwt heen. Hierdoor behouden groene erwten meer stevigheid tijdens het koken. Groene erwten hebben een heerlijke lichtzoete smaak.
Groene erwten zijn bijzonder rijk aan vezels. Met 100 gram van deze peulvruchtjes heb je de dagelijks geadviseerde vezelinname van 25-30 gram al te pakken. Daarbovenop bevatten groene erwten een hoge hoeveelheid plantaardige eiwitten, waardoor ze een goede aanvulling zijn voor vegetariërs en veganisten.
Je kunt onze biologische groene erwten op veel verschillende manieren gebruiken. Ze zijn een heerlijke toevoeging aan stoofschotels, salades, risotto’s of pastasauzen. Daarnaast zijn ze ook erg lekker om gewoon los te eten, bijvoorbeeld in combinatie met aardappelen en vlees. En natuurlijk zijn groene erwten ook geschikt om te gebruiken in je zelfgemaakte erwtensoep.
Laat de groene erwten voor gebruik 8-12 uur weken in ruim water. Je kookt de erwten vervolgens in 40-60 minuten gaar.
Ingrediënten: erwten (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Italië of Canada
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1478 kJ / 352 kcal | |
Vet | 1,2 g | |
- waarvan verzadigd | 0,2 g | |
Koolhydraten | 38,2 g | |
- waarvan suikers | 8,0 g | |
Voedingsvezels | 25,5 g | |
Eiwitten | 23,8 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews