Quinoa vlokken zijn geplette quinoa zaden. Doordat de quinoa vlokken veel water opnemen kun je er goed pap van maken. Perfect voor een heerlijk voedzaam ontbijt!
Quinoa vlokken leveren je veel gezonde voedingsstoffen. Ze zitten barstensvol vitamines en mineralen en bevatten veel vezels. Quinoa vlokken zijn ook een goede bron van plantaardige eiwitten, waardoor ze goed passen in een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon. Doordat quinoa vlokken geen gluten bevatten, passen ze ook goed in een glutenvrij dieet.
Je kunt de quinoa vlokken koken in melk of water om er quinoa pap van te maken. Maar ook door de yoghurt of door een smoothie zijn de vlokken erg lekker. Je kunt quinoa vlokken bovendien gebruiken in bakrecepten, bijvoorbeeld om koekjes of bananenbrood mee te maken.
Ingrediënten: quinoa vlokken (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Peru
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1539 kJ (368 kcal) | |
Vet | 6,1 g | |
- waarvan verzadigd | 0,7 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 1,6 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 3,3 g | |
Koolhydraten | 57,2 g | |
- waarvan suikers | 4,9 g | |
Voedingsvezels | 7,0 g | |
Eiwitten | 14,1 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,36 mg | 33% |
Vitamine B2 / Riboflavine | 0,32 mg | 23% |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 0,49 mg | 35% |
Vitamine B11 / Folaat | 184 µg | 92% |
Vitamine E | 2,4 mg | 20% |
Fosfor | 457 mg | 65% |
IJzer | 4,6 mg | 33% |
Kalium | 563 mg | 28% |
Koper | 0,59 mg | 59% |
Magnesium | 197 mg | 53% |
Seleen | 8,5 µg | 15% |
Zink | 3,1 mg | 31% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews