Met onze biologische gepofte quinoa maak je van je ontbijt een feestje. De gepofte zaden zijn heerlijk knapperig en lekker luchtig. Heerlijk door de yoghurt, kwark of havermout.
Quinoa is een plant die tot 3 meter hoog kan worden en in pluimen bloeit. Uit deze pluimen kunnen in september de quinoa zaden geoogst worden. Na de oogst worden de zaden eerst zorgvuldig gewassen, om het bittere stofje (saponine) dat van nature om de zaden zit te verwijderen. Vervolgens wordt de quinoa door verhitting gepoft tot luchtige korrels.
Gepofte quinoa is erg lekker door ontbijtrecepten, zoals yoghurt, kwark, smoothies of havermout. Maar ook als heerlijke crunch door salades zijn de gepofte quinoa zaden ideaal. Of verwerk de gepofte korrels in baksels, zoals energierepen, koeken of crackers.
Ingrediënten: quinoa (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Bolivia
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1550 kJ (369 kcal) | |
Vet | 2,5 g | |
- waarvan verzadigd | 0,3 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - g | |
Koolhydraten | 78,5 g | |
- waarvan suikers | 1,1 g | |
Voedingsvezels | 4,0 g | |
Eiwitten | 6,1 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews