Biologisch havermeel vormt de perfecte basis voor brood, koeken of cakes. Je kunt het gebruiken als variatie op tarwemeel of combineren met andere meelsoorten, zoals amandelmeel of boekweitmeel.
Havermeel is simpelweg gemalen haver. Havermeel wordt gemaakt van de gehele haverkorrel. Hierdoor is het een volkoren meelsoort, waarin alle voedingsstoffen nog aanwezig zijn. Je kunt havermeel ook heel makkelijk zelf maken door havervlokken of havermout te vermalen in een keukenmachine of blender.
Havermeel is heel geschikt om te gebruiken in allerlei bakrecepten. Je kunt er heerlijke pannenkoeken van bakken, maar ook bananenbrood en koeken van havermeel zijn een echte aanrader. Havermeel is daarnaast ideaal om vlees of vis mee te paneren.
Ingrediënten: havermeel (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Finland
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1585 kJ (380 kcal) | |
Vet | 6,3 g | |
- waarvan verzadigd | 1,2 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 2,2 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 2,5 g | |
Koolhydraten | 66,0 g | |
- waarvan suikers | - g | |
Voedingsvezels | 2,4 g | |
Eiwitten | 11,0 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews