Biologisch venkelzaad is heerlijk voor het op smaak brengen van vis, vlees, sauzen en soepen. De aromatische venkelzaadjes hebben een kruidige lichtzoete smaak die doet denken aan anijs. Ook in zoete gerechten, zoals gebak, desserts of taart komt dit bijzondere kruid erg goed tot haar recht.
De venkelplant is een mooie plant met een grote bos draadachtige bladeren en tijdens de bloei goudgele bloemen. Wanneer de bloemen zijn uitgebloeid blijven de groene venkelzaadjes over, die vervolgens worden gedroogd. Oorspronkelijk kwam de plant alleen voor in het zuidelijke gedeelte van het Middellandse Zeegebied, maar tegenwoordig groeit hij op veel plekken over de hele wereld.
Biologisch venkelzaad is een heerlijke smaakmaker voor vis, vlees, soepen, sauzen en stoofgerechten. Daarnaast past het goed bij zoete recepten, zoals appeltaart, pudding en cake. Venkelzaad is ook een belangrijk onderdeel van het traditionele Chinese vijfkruidenpoeder, dat verder bestaat uit kaneel, steranijs, szechuanpeper en kruidnagel.
Tip: Door de zaadjes voor gebruik nog even kort te bakken in een droge koekenpan komt de heerlijke anijsachtige smaak van de zaadjes nog wat meer naar voren.
Ingrediënten: Venkel (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Egypte
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1444 kJ / 345 kcal | |
Vet | 14,9 g | |
- waarvan verzadigd | 0,5 g | |
Koolhydraten | 52,3 g | |
- waarvan suikers | < 0,1 g | |
Voedingsvezels | 39,8 g | |
Eiwitten | 0,22 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews