Onze biologische witte peperkorrels kun je zelf voor gebruik fijnmalen. Hierdoor kan de aromatische en pittige smaak van de peperkorrels volledig tot zijn recht komen en jouw gerechten optimaal op smaak brengen.
Witte en zwarte peperkorrels worden allebei gemaakt van de bessen van de peperplant (Piper nigrum). Voor zwarte peper worden alleen juist de onrijpe bessen gebruikt, terwijl witte peper wordt verkregen uit rijpe bessen. Deze rijpe bessen worden voor enkele dagen geweekt in stromend water, zodat de bes gaat gisten en het schilletje om de bes loslaat. De witte peperkorrel die overblijft wordt vervolgens gedroogd. Witte peper is nog iets pittiger en aromatischer van smaak dan zwarte peper.
Biologische witte peper korrels geven jouw maaltijden extra pit. Witte peper past bij vrijwel alle gerechten, maar is extra handig om te gebruiken in combinatie met lichtgekleurde ingrediënten, zoals witte vis, lamsvlees, asperges, bloemkool en lichte soepen en sauzen. Witte peper is ook erg lekker in combinatie met zoete gerechten, aangezien het een lichtzoete nasmaak heeft.
Ingrediënten: peper wit (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Sri Lanka
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1238 kJ / 296 kcal | |
Vet | 2,1 g | |
- waarvan verzadigd | 0,6 g | |
Koolhydraten | 69,0 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 26,0 g | |
Eiwitten | 10,0 g | |
Zout | 0,004 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews