Gemberpoeder is een specerij met een uitgesproken scherpe friszoete smaak. Het is een veelzijdige smaakmaker die veel wordt gebruikt in de Aziatische en Indiase keuken.
Gemberpoeder is afkomstig van de gedroogde wortelstok van de gemberplant (Zingiber officinale). Ons biologische gemberpoeder wordt geteeld in Peru. De combinatie van het gunstige tropische klimaat en de rijke bodem zorgen samen voor optimale groeiomstandigheden voor de gemberplant.
Biologisch gemberpoeder is ideaal om op een gemakkelijke manier extra smaak toe te voegen aan je gerechten. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken in stoofschotels, soepen, curry’s, roerbakgerechten en marinades voor vlees en vis. Naast hartige gerechten is gemberpoeder ook een heerlijke toevoeging aan zoete recepten, zoals cakes, koekjes en desserts.
Ingrediënten: gember (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Peru
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1415 kJ / 338 kcal | |
Vet | 2,1 g | |
- waarvan verzadigd | 1,3 g | |
Koolhydraten | 56,6 g | |
- waarvan suikers | 3,4 g | |
Voedingsvezels | 14,0 g | |
Eiwitten | 9,2 g | |
Zout | 0,2 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews