Anijszaad is een bijzondere smaakmaker. Het heeft een typische friszoete smaak die aan drop doet denken. De kleine zaadjes zijn heerlijk om te gebruiken in zowel zoete als hartige gerechten.
De anijsplant (Pimpinella anisum) is een eenjarige plant die van oudsher groeit in het Middellandse zeegebied en West-Azië. Tegenwoordig komt de anijsplant echter ook in de Nederlandse natuur voor. Vanaf juli bloeit de plant met witte schermbloemen, waaruit de anijszaadjes ontstaan.
Met onze biologische anijszaadjes geef je jouw gerechten een heerlijke anijssmaak. Anijszaadjes passen goed bij vis en groenten en kan je perfect gebruiken in stoofschotels of curries. Ook in zoete gerechten is het specerij erg lekker. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken in desserts, koekjes, muffins of zelfs door je pannenkoekenbeslag.
Ingrediënten: Anijszaad (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Egypte
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1410 kJ / 337 kcal | |
Vet | 16,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,6 g | |
Koolhydraten | 50,0 g | |
- waarvan suikers | < 0,1 g | |
Voedingsvezels | 15,0 g | |
Eiwitten | 18,0 g | |
Zout | < 0,1 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews