Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

De website van Notenstore is vernieuwd! In verband met de overgang dient u bij het inloggen op uw account éénmalig een nieuw wachtwoord aan te maken (eenvoudig via 'wachtwoord vergeten').

Pecannoten gebrand, gezouten

Gewicht Kiloprijs Prijs
€ 32,25 € 6,45
€ 30,75 € 24,60
€ 29,95 € 29,95
€ 29,48 € 58,95
€ 28,98 € 57,95
1 werkdag(en)

Gewichtseenheid voorzien van  zijn verpakt in zakken van biologisch composteerbaar materiaal. De volledige verpakking is vervaardigd van natuurlijke, niet fossiele, grondstoffen. Wilt u meer weten over deze verpakking klik dan hier.

De overige gewichtseenheden worden verpakt in stevige hersluitbare kunststof potten/emmers.

  • Voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
  • Gratis verzenden boven € 40 Nederland/België
  • Verzending naar alle landen binnen EU, zie hier info over verzenden
  • Bestellen met en zonder account

Productomschrijving

De pecannoot komt uit Noord-Amerika en werd al gegeten door inheemse indianen in de zestiende eeuw. Een aantal eeuwen daarna verwierf de noot bekendheid doordat zij geliefd was door de presidenten George Washington en Thomas Jefferson. George Washington ging zelden op pad zonder een paar pecannoten en Thomas Jefferson heeft ervoor gezorgd dat de pecannoot op grotere schaal werd gekweekt.


Wat is een pecannoot?
De pecannoot lijkt op een walnoot en laat zich kenmerken door een ogenschijnlijke tweedeling en diepe groeven. Doordat het uiterlijk, net als bij een walnoot, doet denken aan het menselijke brein, bestaat de indruk dat het eten van deze noot een positieve werking heeft op de hersenen. Dit is deels terecht, maar dat heeft niets met de vorm te maken! De pecannoot heeft een zoete en boterachtige smaak, waardoor de pecannoot bij uitstek geschikt is voor taarten, cake en het verrijken van ijsgerechten.


De pecanboom
De pecannoten komen voort uit de roodbruine, ovaalvormige nootvruchten van de pecanboom. De pecanboom kan tot ongeveer 55 meter hoog en 300 jaar oud worden! De beste leeftijd voor de pecanboom om kwalitatief goede pecannoten te leveren is 75 tot 225 jaar. Per jaar kan een de boom bijna 500 kilo pecannoten produceren. De oogsttijd van pecannoten verschilt enigszins per soort en geografische plek, maar ligt altijd tussen oktober en januari. Naast de productie van pecannoten, wordt het hardhout van deze boom veelvuldig gebruikt voor parketvloeren en meubels.


Waar groeien pecannoten?
De pecanboom groeit van oudsher in het gebied dat het zuiden van de Verenigde Staten en het noorden van Mexico bestrijkt. Het ideale klimaat voor de pecanboom is een tropisch of warm gematigd klimaat. De boom gedijt goed bij een vochtige bodem dichtbij rivieren, maar voor sommige pecansoorten is het mogelijk om in Nederland te overleven. Tegenwoordig worden pecanbomen, naast de VS, voornamelijk gekweekt in Spanje, Australië, Israël en Zuid-Afrika. Tot op heden worden de meeste pecannoten nog steeds in de Verenigde Staten geproduceerd. Alleen al in de VS wordt er jaarlijks tussen de 150 en 200 miljoen kilo aan pecannoten geproduceerd. Elke pecanboom bereikt één keer in de twee jaar een een maximale oogst.


Pecannoten en gezondheid

Goede weerstand!

Pecannoten kunnen helpen bij het behouden van een goede weerstand. Door het ruime gehalte aan zink – zo’n 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid per 100 gram – dragen de noten hun steentje bij aan je immuunsysteem. Daarnaast is zink van belang voor de goede werking van je ogen en ondersteunt het je stofwisseling.

Goede psychologische functie!

Pecannoten kunnen bijdragen aan het behoud van goede hersen- en zenuwfuncties. Eén portie van 25 gram levert je al zo’n 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine B1. Vitamine B1 draagt bij aan een goede werking van je geheugen en een goed concentratievermogen.

Pecannoten voor sterke botten en spieren!

Pecannoten bevatten per 100 gram ongeveer 35% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor magnesium. Magnesium is van belang voor de normale werking van je spieren en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten.

Een gezond cholesterol!

Pecannoten bestaan grotendeels uit onverzadigde vetzuren. Van deze vetzuren is aangetoond dat ze helpen de cholesterolgehalten in je bloed gezond te houden.

Bescherming tegen oxidatieve schade!

Pecannoten zijn rijk aan vitamine E. Deze vitamine heeft in je lichaam een belangrijk functie als antioxidant, waardoor het je cellen en weefsels helpt beschermen tegen oxidatieve schade.


Pecannoten in de dagelijkse praktijk

Puur natuur
Pecannoten zijn door hun zoete en boterachtige smaak heerlijk om naturel te eten. Gebruik pecannoten, naast fruit en pure chocolade, als vervanging voor ongezonde snacks!

Roasted
Je kunt pecannoten ook roosteren voor een rijkere smaak. Voor geroosterde pecannoten bestaan veel recepten. Je kunt van pecannoten bijvoorbeeld een ware lekkernij maken door ze samen te roosteren met honing en rozemarijn. Zo maak je een gezond en lekker borrelhapje voor op een feestje!

Salade met een bite!
Een andere manier om pecannoten te verwerken in je dagelijkse maaltijd is door ze toe te voegen aan een salade. Rauw of geroosterd geven zij nét die extra bite die je salade nodig heeft.

Toetje
Door hun zoete en boterachtige smaak zijn pecannoten erg geschikt voor nagerechten en taarten of cakes. Je kunt een taart of cake maken met als hoofdbestandsdeel pecannoten, maar door de pecannoten fijn te hakken kun je bijvoorbeeld ook je ijsje subtiel garneren om zo je toetje nét dat beetje extra te geven!

Voedingswaarden

Per 100 gram RI*
Energie 2971 kJ (721 kcal)
Vet 72,0 g
- waarvan verzadigd 6,2 g
- waarvan enkelvoudig onverzadigd 40,7 g
- waarvan meervoudig onverzadigd 21,5 g
Koolhydraten 4,4 g
- waarvan suikers 4,0 g
Voedingsvezels 9,6 g
Eiwitten 9,2 g
Zout 1,0 g
Vitamine B1 / Thiamine 0,66 mg 60%
Vitamine B6 / Pyridoxine 0,21 mg 15%
Vitamine E 4,0 mg 33%
Fosfor 277 mg 39%
IJzer 2,5 mg 18%
Kalium 410 mg 21%
Koper 1,2 mg 120%
Magnesium 121 mg 32%
Zink 4,5 mg 45%

* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)

Productomschrijving en voedingswaarde is tot stand gekomen in samenwerking met Hanne van Meel MSc van Metis Food Consultancy

Reviews

Nog geen reviews

Pecannoten gebrand, gezouten
€ 5,95

Laatst door u bekeken