Biologische boekweitvlokken zijn lekker als ontbijt of om te verwerken in bakrecepten. De unieke licht nootachtige smaak van de vlokken is heerlijk als variatie op bijvoorbeeld havervlokken of speltvlokken.
Boekweitvlokken worden verkregen door volledige boekweitkorrels te stomen en vervolgens plat te drukken. Aangezien de gehele korrels gebruikt worden, zijn de boekweitvlokken 100% volkoren. Doordat boekweit geen graan is, bevat het geen gluten. Boekweitvlokken zijn dan ook geschikt om te eten door mensen met een intolerantie voor gluten.
Boekweitvlokken zijn perfect om te gebruiken als ontbijt. De boekweitvlokken zijn eenvoudig tot een heerlijke pap te koken. Je kookt de vlokken ongeveer 10 minuten in water of melk en laat het nog 5 minuten nawellen. Boekweitpap is erg lekker in combinatie met vers fruit en noten. Je kunt de vlokken ook gebruiken in de yoghurt of verwerken in bakrecepten, zoals koekjes en pannenkoeken.
Ingrediënten: boekweit (van biologische landbouw)
Land van herkomst: China
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1468 kJ (350 kcal) | |
Vet | 2,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,4 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - g | |
Koolhydraten | 72,0 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 5,6 g | |
Eiwitten | 10,0 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews