Onze biologische vijgen worden op geheel biologische wijze geteeld in Turkije. Aan het einde van de zomer worden de rijpe vijgen geoogst en in de zon gedroogd. Vooral in de eerste maanden na de oogst (van oktober tot januari) zijn de vijgen het lekkerst, heerlijk zoet en smeuïg. Op een gegeven moment kunnen de vijgen versuikeren, waardoor aan de buitenkant een wit laagje vormt. Ook dan kunnen de gedroogde vruchten nog prima gegeten worden.
Gedroogde vijgen zijn ontzettend rijk aan vezels. Het advies is om 30 tot 40 gram vezels per dag te eten. Met één gedroogde vijg heb je al 2 gram te pakken. Gedroogde vijgen leveren je daarnaast vitamine K en de mineralen calcium, kalium, koper en magnesium.
Biologische vijgen zijn heerlijk om te eten als verantwoord tussendoortje. Daarnaast kun je de gedroogde vruchten toevoegen aan je yoghurt of havermout in de ochtend of verwerken in hartige gerechten, zoals stoofpotten en salades. Of gebruik de vijgen in bakrecepten, zoals dit heerlijke noten en vijgenbrood.
Ingrediënten: vijgen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1095 kJ (259 kcal) | |
Vet | 0,9 g | |
- waarvan verzadigd | 0,1 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,2 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,3 g | |
Koolhydraten | 54,1 g | |
- waarvan suikers | 47,9 g | |
Voedingsvezels | 9,8 g | |
Eiwitten | 3,3 g | |
Zout | 0 g | |
Vitamine K | 15,6 µg | 21% |
Calcium | 162 mg | 20% |
Kalium | 680 mg | 34% |
Koper | 0,29 mg | 29% |
Magnesium | 68 mg | 18% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews