De Sultana is een kleine zoete rozijnensoort die je op veel verschillende manieren kunt gebruiken. Heerlijk om los te eten als verantwoord tussendoortje, maar ook perfect door het ontbijt of om te verwerken in bakrecepten.
Sultana rozijnen zijn gedroogde Sultana druiven. Deze witte pitloze druivensoort is de meest gebruikte soort voor rozijnen. Onze Sultana rozijnen komen uit Turkije. De druiven groeien in grote trossen aan wijnstokken op uitgestrekte druivengaarden. Wanneer de druiven in augustus rijp zijn, worden ze in trossen van de wijnstokken geknipt en in de zon gelegd om te drogen. Door het drogen verschrompelen en verkleuren de druiven, waarna heerlijke Sultana rozijnen overblijven.
Sultana’s zijn heerlijk om zo uit de hand te eten. Perfect voor op kantoor of om ’s avonds op de bank van te smullen. De kleine zoete rozijntjes zijn daarnaast erg lekker om te gebruiken door de yoghurt of havermout of om te verwerken in allerlei gerechten. Je kunt de Sultana’s bijvoorbeeld toevoegen aan salades of stoofgerechten, of gebruiken in zoete baksels, zoals appeltaart of notenbrood.
Ingrediënten: sultana rozijnen (99,5%), katoenzaad olie
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1378 kJ (325 kcal) | |
Vet | 0,5 g | |
- waarvan verzadigd | 0,1 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,1 g | |
Koolhydraten | 71,7 g | |
- waarvan suikers | 69,0 g | |
Voedingsvezels | 3,7 g | |
Eiwitten | 3,1 g | |
Zout | 0,1 g | |
Kalium | 800 mg | 40% |
Koper | 0,39 mg | 39% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews