Bananenchips worden gemaakt door plakjes bakbanaan te suikeren en in honing te dippen en daarna kort te bakken in kokosolie. De bananenchips zijn heerlijk knapperig en hebben een lekkere zoete bananensmaak.
De bananenchips zijn afkomstig uit de Filipijnen. De Filipijnen behoren tot de grootste bananenproducenten van de wereld. In Aziatische landen worden bakbananen veel verwerkt in maaltijden. De zoete smaak van de bananen combineert uitstekend met hartige ingrediënten. Ook de bladeren van de bananenboom worden veel gebruikt. Deze kun je niet eten, maar worden gebruikt als decoratie, bijvoorbeeld om gerechten op te serveren.
Bananenchips zijn heerlijk om te gebruiken in hartige gerechten, zoals rijstschotels of salades. Maar ook door de yoghurt of kwark, of als tussendoortje zijn de krokante bananenschijfjes super lekker.
Ingrediënten: bananen worden geselecteerd, gesuikerd, in honing gedipt en gebakken in kokosolie
Land van herkomst: Filipijnen
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2172 kJ (519 kcal) | |
Vet | 33,6 g | |
- waarvan verzadigd | 29,0 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 2,0 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,6 g | |
Koolhydraten | 58,4 g | |
- waarvan suikers | 35,3 g | |
Voedingsvezels | 7,7 g | |
Eiwitten | 2,3 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews