Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

Pesto recept : Pesto van boerenkool

pesto receptIn dit recept gaan we een pesto van boerenkool behandelen. Dit pesto recept is bijzonder smaakvol en ook erg gezond. Als lekker ook gezond is smaakt dat naar meer! Niet iedereen weet het maar ook met boerenkool is het mogelijk om pesto  te maken. Veel mensen vinden het zelfs lekkerder dan de traditionele pesto van basilicum.

 

De ingrediënten van deze pesto:

• 250 gr boerenkool
• 25 gr pijnboompitten
• 3 teentjes knoflook
• ½ citroen (sap)
• Een handje Parmezaanse kaas
• 6 el olijfolie
• peper en zout

 

Bereidingswijze 

Zet een pan water op het vuur en kook hierin de boerenkool in 8-10 minuten gaar. Ondertussen kunnen de pijnboompitten worden geroosterd. Als je klaar bent met roosteren zal de boerenkool ook gekookt zijn. Die mag direct worden afgespoeld onder de koude kraan. Vervolgens moet al het vocht er goed uitgeknepen worden. Doe het nog even in de sla-centrifuge om zeker te zijn dat er niet te veel vocht in je gerecht komt. Te veel vocht in de pesto maakt het veel te waterig.

Neem de keukenmachine en doe hierin de gekookte boerenkool, de knoflook, de geroosterde pijnboompitten, een handje Parmezaanse kaas, het citroensap, wat olijfolie en ten slotte wat peper en zout. Hak alles heel fijn tot een mooie egale massa. Proef en indien nodig verder op smaak brengen met peper en zout. De pesto van boerenkool mag niet te flauw zijn maar pas op met het toevoegen van andere kruiden die niet benoemd staan in dit recept. Het is een puur, basic recept. Laat dat zo.

De pesto van boerenkool is heerlijk op brood of door de pasta. Ook is het een aanrader om er heel subtiel vlees (b.v. kip) of vis mee op smaak te brengen en bovendien wat kleur te geven. Dit kan door na het bakken van het vlees of vis het met een kwastje aan de bovenzijde te bestrijken met de pesto. Zoek je nog wat kleur op het bord, of decoratie bij een gerecht? Zet dan een veeg van de pesto van boerenkool langs je gerecht.

Zoals je ziet is een pesto van boerenkool niet alleen smaakvol en gezond maar ook een culinaire voltreffer. Eet smakelijk!

 

Bekijk ook ons: Vegetarische lasagne recept

Vorige Volgende