Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

Pesto Brood Recept

Pesto Brood Recept

pesto brood receptNa alle prachtige zoete recepten is het tijd om de hartige Kanjers te laten watertanden. Vandaag delen wij een smakelijk pesto brood recept, waarbij de rode en groene pesto elkaar omarmen als ware maatjes waardoor er een broederschap ontstaat en tevens ook een prachtig kleurencontrast. Een lust voor het oog én een smaaksensatie in de mond, kan ik je nu alvast verklappen.

De havermout en amandelmeel vormen samen met de eieren het fundament voor deze Smaakmaker! Door deze met liefde te combineren met de pesto’s en toe te dekken onder een deken van champignonnetjes en uitjes onder begeleiding van de zaden & pittenmix ontstaat de perfecte combinatie! Namelijk een heerlijk Pesto Brood recept met een twist van allerlei prachtige producten van De Notenstore!

Het pesto broodje recept is makkelijk om te maken, succeservaring gegarandeerd! Je kunt het broodje eten zonder beleg maar het is ook absoluut een aanrader om deze te combineren met een heerlijke kom soep.

Gluten- en lactosevrij genieten kan heel eenvoudig!  Enne, hou je niet van rode of groene pesto, gebruik dan iets wat jij wel lekker zou vinden.

 

Dit recept is gemaakt door Marike van 'Oh My Pie'. Marike maakt om de twee weken een heerlijk glutenvrij recept speciaal voor ons blog.

Ingrediënten:

 

Springvorm advies: Ik heb voor dit broodje een cakevorm van #23 cm gebruikt.

 

  • 4 eieren
  • 100 gr havermout
  • 100 gr amandelmeel
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 2 el rode pesto
  • 2 el groene pesto
  • kruiden naar wens: ik heb verse basilicum en Italiaanse kruiden gebruikt
  • 3 el pittenmix
  • 200 gr champignons (gesneden)
  • 1 uitje (gesnipperd)
  • 1 el kokosolie
  • snufje zout en peper

 

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht)
  2. Klop de eieren met een mixer zo’n 5 minuten tot een lobbige massa.
  3. Doe de havermeel, de havermout en de bakpoeder  in een mengkom en roer dit goed door elkaar.
  4. Voeg vervolgens beetje bij beetje de (plantaardige) melk toe.
  5. Als de eiermassa lobbig is en dit fluwelen goedje mooi is opgestegen kun je het voorzichtig door het havermout mengsel heen roeren, zorg ervoor dat er geen klontjes meer te zien zijn.
  6. Roer de kruiden en specerijen door het deeg heen. Nu kun je de helft van het mengsel in een andere kom gieten.
  7. In één kom voeg je de rode pesto toe aan het mengsel incl. de tomatenpuree/zon gedroogde tomaatjes en roer het mengsel voorzichtig door elkaar. Proef even of deze op smaak is. Zo niet, voeg naar wens nog wat kruiden/pesto toe.
  8. Doe hetzelfde met de andere kom maar voeg daar de groene pesto aan toe en evt. de basilicum/olijfjes. Proef of het deeg op smaak is. Zo niet, voeg naar wens nog wat kruiden/pesto toe.
  9. Bak ondertussen de champignons en het uitje in een bakpan met de kokosolie. Zet de pan even apart.
  10. Je kunt nu de rode laag in de bakvorm draperen, gevolgd door een groene laag.
  11. Verspreid de helft van de champignons en uitjes over het beslag en drapeer hier vervolgens weer een rode en groene laag overheen. Wanneer je dit heel sierlijk doet ontstaat er vanzelf een Swirl waardoor je kleurverschil in het broodje te zien krijgt.
  12. Garneer dit Hartige Baksel met de zaden en pittenmix waarna de bakvorm heel decadent de oven kan betreden.
  13. Bak het broodje zo’n 45 a 50 minuten af in een voorverwarmde oven.
  14. Deze Kracht Patser is klaar wanneer een satéprikker droog uit het baksel komt.
  15. Wanneer het pesto broodje uit de oven komt kun je deze decoreren met de overgebleven champignonmengsel.

Eetsmakelijk! Geniet ervan!

Vorige Volgende