Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

Notenbrood deluxe

Notenbrood Deluxe

Zelfgebakken brood is always a good idea! Notenbrood is heerlijk als ontbijt, lunch of gewoon lekker tussendoor. Met dit recept creëer je je eigen energierijke en gezonde notenbrood!

Ingrediënten notenbrood

 Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Laat de rozijnen in een kommetje met wat heet water een kwartiertje weken
  3. Prak de bananen in een kom en meng hier de honing door
  4. Smelt de kokosolie in een pannetje en roer die door je bananenmengsel
  5. Meng in een andere kom de droge ingrediënten: de havermeel, de kokosmeel en het bakpoeder
  6. Hak de noten een beetje fijn en houd wat noten apart voor de versiering
  7. Kluts de eieren in een kommetje
  8. Meng nu het bananenmengsel en de geklutste eieren door het droge meelmengsel
  9. Voeg een scheutje havermelk toe om het mengsel gladder te maken
  10. Voeg ten slotte de gehakte noten en de geweekte rozijnen toe en schep dit voorzichtig door het beslag
  11. Doe het mengsel in een bakblik
  12. Je kunt je notenbrood bovenop nog leuk versieren met halve noten en zaden
  13. Bak het brood ongeveer 45 minuten in de oven en kijk af en toe even hoe het gaat!
  14. Prik met een prikkertje in het brood. Als er geen deeg aan blijft plakken is het brood klaar! Laat het brood dan ook nog even afkoelen
  15. Smullen maar!

Tip! Notenbrood met kaas en zongedroogde tomaten is een gevaarlijk lekkere combi!

Bewaartips: Je notenbrood is ongeveer drie dagen goed in een gesloten blik of afgedekt in de koelkast. Je kunt echter ook plakken maken en deze invriezen. Zo kun je iedere dag een plakje notenbrood uit de diepvries halen om mee te nemen als lekker en gezond tussendoortje.

Benieuwd naar het brede assortiment van de Notenstore? Klik dan hier.

 

Vorige Volgende