Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

Noten en pinda's gezond tijdens de zwangerschap?

noten en zwangerschapMag je noten en pinda`s eten tijdens de zwangerschap? Vroeger werd gedacht dat noten en pinda`s de kans op allergieën zou vergroten bij de ongeboren vrucht. Een recent onderzoek uit Kopenhagen bewijst echter het tegendeel. Noten en Pinda`s eten zorgt juist voor een vermindering van de kans op allergieën bij de baby. Het voedingscentrum adviseert zelfs noten en pinda`s voor zwangere vrouwen die vegetarisch zijn. Daarnaast vormen noten en pinda`s een bron van natuurlijke voedingsstoffen die noodzakelijk zijn voor de zwangere vrouw en de ongeboren baby.

 

Het onderzoek

Bij het onderzoek in Kopenhagen, gedaan in 2009, werden 60.00 moeders en hun kinderen gevolgd vanaf het begin van de zwangerschap tot aan het zevende levensjaar van het kind. De resultaten waren opmerkelijk. Het eten van noten en pinda`s tijdens de zwangerschap verkleint de kans op de ontwikkeling van astma met 25% in de eerste 18 maanden. Op de leeftijd van zeven jaar is de kans zelfs met 33% afgenomen, zo blijkt uit de onderzoeksresultaten.

Overige onderzoeken tonen ook aan dat het immuunsysteem van het ongeboren kind al voorbereid is op lichaamsvreemde stoffen door het eten van noten en pinda`s tijdens de zwangerschap. Het zal hierdoor minder snel een allergische reacties geven op producten met noten en pinda`s.

 

Noten tijdens de zwangerschap

Calcium is een belangrijke voedingsstof die er voor zorgt dat onze tanden en botten gezond blijven. Calcium is daarnaast ook nodig voor de ontwikkeling van de botten en tanden van de baby. Het lichaam zal in eerste instantie de calciumvoorraad geven aan de ontwikkeling van het kind. Hierdoor kan tijdens de zwangerschap een tekort aan calcium ontstaan bij de moeder. Amandelen hebben een hoog calcium gehalte en zorgen voor een natuurlijke aanvoer van calcium. Hierdoor voorkom je schade aan je eigen lichaam. Langdurig gebrek aan calcium kan op termijn een verhoogde kans op osteoporose opleveren.

 

Kastanjes aan het begin van de zwangerschap

Kastanjes en walnoten bevatten een hoge concentratie foliumzuur, ook wel vitamine B11 genaamd. Zwangere vrouwen krijgen het advies om foliumzuur tot zich te nemen op het moment dat ze zwanger willen worden tot de achtste week van de zwangerschap. Uit onderzoek blijkt dat foliumzuur kan voorkomen dat er aangeboren afwijkingen ontstaan. De kans op een open rug bij de baby neemt hierdoor zelfs met 70% af. Kastanjes vormen een natuurlijke bron om foliumzuur in het lichaam te krijgen. In mindere maten bevatten pistachenoten ook foliumzuur.

 

Omega-3 voor de ontwikkeling van de baby

Tijdens de zwangerschap vormen omega-3 vetzuren een belangrijke bron voor de ontwikkeling van de ongeboren vrucht. De vetzuren zorgen tijdens de zwangerschap voor de ontwikkeling van De hersenen, het zenuwstelsel en de ogen van de baby. Walnoten en pecannoten bevatten een hoge dosering omega-3 en vormen dus een goede natuurlijke bron voor de ontwikkeling van uw kind.

 

Pinda`s en noten een boost voor het ijzergehalte

Tijdens de zwangerschap vergroot de behoefte aan ijzer in het lichaam van de zwangere vrouw. De baby gebruik namelijk aardig wat ijzer bij de ontwikkeling van de placenta en later voor de eigen bloedsomloop. Hierdoor is een stijging in de hoeveelheid ijzer in het bloed noodzakelijk. Diverse noten zoals Hazelnoten, amandelen, cashewnoten, pinda`s en walnoten bevatten veel ijzer. Het is noodzakelijk om het ijzergehalte van 18 mg naar 27 mg te brengen tijdens de zwangerschap.

Noten en pinda`s eten tijdens de zwangerschap mag dus. Ze ondersteunen op een natuurlijke wijze de zwangerschap en de ontwikkeling van de ongeboren vrucht. Ze zijn eenvoudig te verwerken in verschillende maaltijden en salades, maar kunnen ook als snack een belangrijke bijdrage leveren tijdens de zwangerschap.

Vorige Volgende