Loading...

U hebt niets in uw winkelwagen.

Bananenbrood

Geplaatst op 18 February 2016 door Notenstore | Nog geen reacties

Bananenbrood

bananenbroodEen bananenbrood is het perfecte recept voor een gezond tussendoortje. Heb je moeite met ontbijten 's ochtends, dan is een plakje bananenbrood ook de ideale oplossing. Een plakje bananenbrood bevat allerlei gezonden ingrediënten, maar vult ook nog eens goed. Ook is het een makkelijke oplossing voor een snel ontbijt, want je kan in één keer een heel bananenbrood maken en elke dag een plak nemen. Ook kan je een deel in de vriezer bewaren voor een andere keer. Bekijk hieronder hoe je dit bananenbrood kan maken.

De ingrediënten voor het bananenbrood:
- 125 gram amandelmeel (of een ander soort meel)
- 3 rijpe bananen
- een flinke hand walnoten (of andere noten als amandelen, hazelnoten)
- een eetlepel bakpoeder
- honing
- 3 eieren
- kaneel

 

De bereidingswijze voor het bananenbrood:

Warm voor je begint de oven voor op 200 graden. Pak voor het beslag allereerst een grote kom om alle ingrediënten in te mengen. Doe hier het amandelmeel in. Prak daarna de bananen tot het een smeuïge massa is. Voeg de geprakte bananen ook toe aan het meel. Meng deze ingrediënten met een mixer door elkaar. Als je geen mixer hebt kun je het ook goed door elkaar roeren. Hak daarna de noten in kleine stukjes en roer deze door het beslag. Voeg ook het bakpoeder, de honing en de kaneel toe. Deze laatste twee naar eigen wens en voorkeur. Vet een cakeblik in en doe hier het beslag in. Je kan ook een bakpapier in het cakeblik doen, zodat je het bananenbrood er makkelijk uit kan krijgen als het klaar is. Doe het beslag in het cakeblik en bak het bananenbrood in 25 minuten af. Prik er met een satéprikker in en als hij er schoon uit komt is het bananenbrood klaar.

Op zoek naar een gezond tussendoortje of makkelijk ontbijt, bak dan eens dit bananenbrood. Om het bananenbrood extra vullend te maken kan je wat havermout toevoegen aan het beslag. Ook kan je extra ingrediënten als vijgen en appel toevoegen. Ook is er te variëren in het soort meel en de noten die je gebruikt. Je kunt het bananenbrood dus helemaal naar je eigen smaak maken.


and was tagged with Gezonde voeding

Moment...