Biologisch boekweit is perfect om een heerlijke boekweitpap van te koken of om te gebruiken als alternatief voor rijst of pasta. Boekweitkorrels zijn de kleine vruchtjes van de boekweitplant. Boekweit lijkt erg op een graan, maar is dit niet, waardoor het van nature geen gluten bevat.
Boekweit is ontzettend voedzaam. De korrels zitten vol met gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels. Onder andere de vitamines B6 en B11 en de mineralen ijzer, koper en zink zijn goed vertegenwoordigd, welke helpen bij de normale werking van je immuunsysteem.
Onze biologische boekweit is op veel verschillende manieren te gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld koken tot pap, voor een heerlijk voedzaam ontbijt. Hiervoor doe je de boekweitkorrels in een pan en laat ze al roerend voor ongeveer 10 minuten zachtjes koken in water of (plantaardige) melk. Vervolgens schenk je de pap in een schaaltje, voeg je wat toppings toe, zoals vers fruit of noten, en klaar is je boekweitontbijt! Boekweit is ook heel geschikt om te gebruiken als basis voor een maaltijd. Probeer bijvoorbeeld eens een risotto van boekweit.
Ingrediënten: boekweit (van biologische landbouw)
Land van herkomst: china
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1402 kJ (335 kcal) | |
Vet | 3,1 g | |
- waarvan verzadigd | 0,7 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,9 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,9 g | |
Koolhydraten | 70,6 g | |
- waarvan suikers | 2,6 g | |
Voedingsvezels | 10,0 g | |
Eiwitten | 12,6 g | |
Zout | 0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,42 g | 38% |
Vitamine B3 / Niacine | 6,2 mg | 110% |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 0,58 mg | 39% |
Vitamine B11 / Folaat | 54,0 µg | 27% |
Fosfor | 337 mg | 48% |
IJzer | 4,09 mg | 29% |
Kalium | 577 mg | 29% |
Koper | 0,52 mg | 52% |
Magnesium | 251 mg | 67% |
Zink | 3,1 mg | 31% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews